Vinete pane cu susan

de adriana65 in Mancaruri de legume, 12 Noi 2012 | 7159 vizualizari

 

Profitaţi de ultimele vinete proaspete care se găsesc pe piaţă şi preparaţi aceste vinete delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă mare
  • 2 ouă
  • 100 ml iaurt de 1,5 % grăsime
  • sare de mare
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri seminţe de susan
  • ulei de palmier pentru prăjit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane cu susan:

Vinetele spălate şi curăţate de coajă se taie rondele de 1 cm grosime (aproximativ, că nu am stat cu liniarul să  măsor fiecare felie).  Am sărat fiecare felie pe ambele feţe şi le-am lăsat să stea 30 minute.

Făina am amestecat-o cu seminţe de susan şi sare de mare . Am şters cu şerveţele feliile de vinete, le-am scufundat în iaurt, le-am trecut prin făină apoi ou bătut .

Am pus feliile de vinete astfel "îmbrăcate" în uleiul încins.

Le-am prăjit pe ambele feţe apoi le-am scos pe serveţele pentru ca acestea să absoarbă surplusul de ulei

Cum le-am preparat pentru masa de seară, mi-am spus că ar merge lângă  un sos mai light, aşa că am preparat un sos din 200 ml iaurt, 2 căţei de usturoi (frecaţi bine cu puţină sare şi o lingură  ulei de măsline)   şi 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane