Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"

de nadina73 in Mancaruri de legume, 14 Sep 2010 | 12351 vizualizari

 

Daca azi e sarbatoare mare si cu post ,am zis sa incerc vinetele lui eluta care merg perfect pt o zi de post.Sant minunate,merita sa le incercati

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • sare
  • usturoi 5-6 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • otet balsamic
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta":

Se  spala vinetele  si se taie feliute de aproximativ 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs aproximativ 15 minute.Se prajesc in foarte putin ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat altfel absorb foarte mult ulei si se ard mai usor).

Se pregateste sosul ,se piseaza bine usturoiul se amesteca cu sare si patrunjel verde tocat marunt .Se pune ulei cate putin ca si la maioneza (eu asa am facut) dupa care se pune otetul balsamic si se  pune pe fiecare feliuta cate 1 lingurita din sos. Se pun in straturi intr-un castronel dupa care se pun la rece 4-5 ore .

Se servesc pe crutoane de paine prajita

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou de legume la gratar