Vinete albe murate

de Bunica in Muraturi, 17 Oct 2011 | 8990 vizualizari

 

Am fost in piata si am vazut vinete albe , mici cat un ou. Nu m-am putut abtine si am cumparat 1 kg. Pentru moment nu sitam ce sa fac cu ele......si m-am gandit ca pot fi murate. Cum vor fi ....va voi spune.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. vinete 
  • 2 linguri sare
  • o capatana de usturoi
  • cateva frunze de telina
  • 2 bucati de hrean
  • 0,500 ml. otet +0,500 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete albe murate:

Se curata vinetele de codite, se spala. 

Intr-o oala de 3 l. se pune la fiert apa cu o lingura de sare. 

Odata curatate vinetele se pun in apa clocotita si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp curatam usturoiul si il taiem pe lungimea catelului. Punem la fiert otetul+apa+1 lingura cu sare sa dea un clocot.

Scoatem vinetele oparite din apa si le impanam cu bucati de usturoi.

Le asezam in borcane de 0,800 g.,impreuna cu o bucata de hrean,cativa catei de usturoi si frunzele de telina.

Turnam peste ele solutia de otet+apa, capacim borcanele si...la camara cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

29.11.2011, 03:16

Ce frumusele , parca sunt ,,glazurare ''

Bunica 1

04.12.2011, 21:19

Am promis ca va spun cum sunt vinetele.....delicioase. Sa murati cu incredere !

Panacris 1

28.06.2013, 20:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muratura mixta - Csalamade