Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)

de Adinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2009 | 9267 vizualizari

 

Aceasta reteta se face cu faimoasa varza cu ciuperci poloneza. Lamaia ii da o aroma mai rafinata, iar rulada poate fi decorata cu fasii de aluat sau stelute, pentru un aspect mai festiv. Se serveste simpla, sau cu o supa. (polonezii manaca in general supele cu piure de cartofi, pierogi sau alt alut umplut si este o combinatie destul de interesanta)

 

INGREDIENTE

  • 450 grame aluat frantuzesc
  • 450 grame varza cu ciuperci uscate (reteta e tot pe site)
  • un pic de coaja rasa de lamaie (cam o lingura, in functie de gust)
  • 2 oua fierte
  • 2 linguri miez de nuca macinata
  • un ou crud
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza):

Se amesteca varza cu ciuperci cu ouale fierte curatate de coaja si taiate cubulete, cu coaja de lamaie si miezul de nuca.

Eu am avut 2 foi de aluat cumparat de vreo 270 de grame si am taiat fasii din el (de pe margini) pe care le-am folosit la decorat. Am asezat pe una din foi umplutura, am uns marginile cu ou crud batut si am lipit deasupra cealalta foaie, cum se poate vedea in fotografii. Am decupat stelute de aluat, le-am pus peste placintica umpluta si le-am uns cu ou.

Am asezat-o intr-o tava pe foaie de copt si am dat-o la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciuperci in aluat frantuzesc (masa de Craciun poloneza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie cu ciuperci, porumb si cas