Varza calita picanta

de MotanLaOale in Porc, 2 Aug 2020 | 3876 vizualizari

 

Ultimele verze murate trebuiau facute. M-am inspirat de la Cleme.
Retete de vara.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 4 cepe galbene
  • 600g scarita afumata
  • 400g rosii taiate in bulion
  • 1-2 lingurite dulceata de ardei iute (de la Cristina)
  • 100ml ulei
  • boia afumata
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita picanta:

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata.

A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca.

Scarita afumata se taie bucati.

Intr-o cratita se pune uleiul si scarita si se prajeste putin pe ambele parti.

Se scot bucatile pe o farfurie.

In uleiul in care am prajit scarita se pune ceapa si se caleste 3-4 minute.

Se pune piper, boia si dulceata de ardei iute si se da un clocot.

Se pune varza, se pune apa pana la nivel, se amesteca si se lasa la fiert 15 minute, amestecand din cand in cand.

Se pun rosiile taiate si se mai fierbe 10 minute.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute sa scada zeama, amestecand.

Se scoate si se pune scarita prajita deasupra.

Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, amestecand din cand in cand.

Cand scade zeama si este rumenita frumos, este gata.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de varza dulce cu afumatura, o mancare pe placul gurmanzilor