Tzatzichi

de MotanLaOale in Salate, 1 Iun 2011 | 11536 vizualizari

 

La pastrav gandind sa fac un mujdei cu smantana m-a dus gandul la vacanta si a iesit aceasta bunaciune greceasca. In Grecia orice masa incepea cu tzatzichi si orice mancam era insotit de tzatzichi.

 

INGREDIENTE

  • 500g iaurt gras
  • 3 castraveti mari
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatzichi:

Iaurtul se pune la scurs in tifon in mai multe straturi (eu am un saculet din panza de in) cel putin 6-8 ore.

Castravetii se curata de coaje si se rad pe razatoarea mica. Se presara cu sare si se lasa la scurs in strecuratoare.

Usturoiul se curata si se piseaza cu sare pana devin pasta.

Intr-un castron se pune iaurtul scurs cu uleiul de masline si se amesteca pana se incorporeaza.

Se adauga usturoiul si castravetii storsi de zeama si se amesteca bine bine.

Se potriveste de sare si este gata.

Se poate servi ca atare cu paine proaspata sau garnitura la orice fel de carne.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatzichi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de penne cu ton