Turtite cu branza si chimen la tigaie

de Valclaudia in Piine, 5 Iul 2015 | 4786 vizualizari

 

Sunt atat de gustoase! Va astept la masa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • cca 500 ml apa calduta
  • 250 gr. branza proaspata (italieneasca- pentru salate,de la Lidl)
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingurita rasa zahar tos
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite cu branza si chimen la tigaie:

Faina se cerne pe un ziar.

In castronul de lucru punem drojdia, sarea, zaharul, branza si semintele de chimen.

Adaugam apa calduta, apoi punem faina, lingura cu lingura si framantam.

Din cand in cand mai picuram ulei de masline, astfel ca la final vom obtine un aluat elastic, nelipicios, case se desprinde de pe maini.

Lasam aluatul la dospit cel putin o ora, pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul.

Punem tigaia antiaderenta la foc, o lasam sa se incinga bine.

Pe masa de lucru infainata intindem aluatul, de cca 1 cm.

Decupam cercuri de marimea dorita, impungem din loc in loc cu furculita sa nu se umfle prea mult in tigaie si le coacem pe ambele parti pana se rumenesc.

Servim turtele simple sau unse cu unt, alaturi de un pahar de suc de rosii...

Delicioase!!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu branza si chimen la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]