Turte banatene

de gaby_duceag in Dulciuri, 24 Oct 2011 | 11758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
  • 1 lingura ulei
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei pt uns
  • ulei pentru prajit (200-250ml)
  • gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana - ce doriti dvs.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte banatene:

Cernem faina-ntr-un vas adanc. Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea si o lingura ulei. Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte). Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.

Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm. Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul. Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm. Taiem patrate pe care le punem in uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.

Le servim cu unt,gem,dulceata..etc...

Sursa- Revista Practic in bucatarie

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

Brioșe cu Oreo - Răsfățul dulce și rapid

pe 01.09 la 12:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ness si dulceata de visine