Turta dulce

de Miha in Prajituri, 15 Dec 2009 | 7627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 100 g zahar
  • 4 linguri miere
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Ouale si gabenusurile le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare. Untul il topim si il adaugam in compozitie.

Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam compozitia de ou si unt peste faina si framantam un aluat de o consistenta moale si foarte lipicios.

Il invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 2-3 ore, timp in care se va intari considerabil.

Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm, apoi taiem figurinele dorite cu formele de fursecuri.

Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor,la foc potrivit, pana incep sa se rumeneasca.

Se decoreaza dupa preferinta.

Eu am preferat o varianta cat mai simpla. Ceva mai complicat poate la anu'. :)))

 

TIPS-URI

1

pentru bradut se vor folosi mai multe marimi de stelute, care dupa coacere se vor suprapune, de la mare la mic

2

se fixeaza cu o tija pentru frigarui

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinuta (dulcinea)