Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta

de madi_marin in Prajituri, 1 Mar 2010 | 5112 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 40 g faina
  • 40 g amidon
Pentru crema:
  • 200 g mascarpone
  • 2 lingurite cu zahar
  • 1 cub ciocolata menaj
  • 4 picaturi ulei de menta
Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 picatura ulei de menta
Pentru ornat:
  • 1 patratica de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta:

Se prepara blatul: se amesteca cu mixerul foarte bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si faina cernute impreuna. Se amesteca usor cu o spatula, apoi se pune compozitia in forma detasabila tapetata doar la baza cu hartie de copt. Se coace cam 20-25 minute. Se da la racit.

Se prepara crema: se mixeaza crema mascarpone cu zaharul, apoi se adauga ciocolata topita (la microunde) si uleiul de menta.

Blatul racit se decupeaza cu un pahar. Se fac 10 rondele. Cu ajutorul unei pensule se insiropeaza. Se pune crema cu spritul pe fiecare rondea, apoi se suprapun cate doua. Se rade deasupra ciocolata sau se orneaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata