Trunchi de copac

de marieta in Prajituri, 25 Oct 2011 | 13268 vizualizari

 

un dulce rapid

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri apa minerala,
  • 2 linguri fructoza,
  • o jumatate praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 4 linguri faina.
  • pt crema
  • 400ml frisca lichida neindulcita,
  • 5 linguri fructoza,
  • o lingura cacao,
  • 2 linguri de alune sau nuci macinate,
  • 2 vanilii,
  • un intaritor de frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Blat: se separa ouale, se bat albusurile cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca bine cu celelalte ingrediente, apoi se amesteca usor cu albusurile. Se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la copt. Nu trebuie lasat sa se coaca prea tare sa nu se usuce. Cand e gata se rastoarna pe un prosop curat umed si se infasoara fara hartia de copt. Se lasa la racit asa.

Crema: se bate frisca cu fructoza, intaritorul de frisca si vanilia. Cand e rece blatul se desface, se pune jumatate de frisca, se presara o lingura de alune macinate si se ruleaza. Se taie in jumatate, iar una din jumatati inca o data. Se aranjeaza in forma de butuci.

In frisca ramasa se pune cacao si se omogenizeaza bine, apoi se imbraca rulada si se fac forme cu o furculita. Se presara alune macinate. Se da la rece pt o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

marieta 1

26.10.2011, 18:32

multumesc la toata lumea de aprecieri!!!va spun:nui complicat de loc,e cea mai usoara prajitura de facut!!!

mirela0911 1

26.10.2011, 20:12

ce delicioasa arata

anomisana 1

27.10.2011, 14:49

Arata tare interesant si cu siguranta este foarte gustoasa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dana cu kiwi