Trigoane cu dovleac

de lia maria in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 8184 vizualizari

 

Aromate si gustoase pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 600 g dovleac ras
  • 200g  zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 lingurita gris(optional)
  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g unt topit pt uns foile
  • 1 ou
  • 50 g zahar brun

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu dovleac:

Punem 50g unt intr-o cratita la topit, adaugam dovleacul , zaharul scortisoara si nucsoara, amestecam si lasam la calit cam 8-10’. Daca dovleacul este inca apos, adaugam grisul si mai lasam 1-2’ pe foc apoi il dam deoparte sa se raceasca.

Intindem foile pe masa de lucru, suprapunem cate trei, dar unse cu unt topit intre ele si taiem cu un cutit, pe lungime, formand trei fasii. Punem cate o lingura de dovleac pe fiecare fasie si impachetam ( vezi foto).

Tapetam o tava cu hartie de copt, presaram faina si asezam trigoanele in tava. Ungem cu ou batut si presaram cu zahar brun. Dam tava la copt pentru 15-20’.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]