Trigoane cu carne

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2011 | 50785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400g carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • ulei
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu carne:

Foile  de placinta se lasa la dezghetat.

Carnea se caleste in 2 linguri ulei cu ceapa taiata marunt, sare si piper. Cand a scazut zeama si carnea este facuta se lasa la racit.

Dupa racire se amesteca bine cu ouale.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime (8-10cm/35-40cm).

In coltul unei fasii se pune o lingura de carne si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia (vezi foto).

Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava tapetata cu harti si unsa cu ulei.

Cand sunt gata toate se ung cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si se introduc in cuptorul preancalzit 30-40 minute pana se rumenesc frumos.

Se servesc calde cu un pahar de vin bun.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ceapa si maioneza