Trandafiri cu dulceata si nuca

de Laly in Prajituri, 27 Sep 2010 | 5318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 borcan de dulceata (eu am pus de prune)
  • 200 gr nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • pentru uns:1 ou si 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu dulceata si nuca:

Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar,100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina,pe care o lasam apoi sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de sare pana se albesc.Laptele incalzit (nu fierbinte) il punem peste galbenusuri si mestecam pana se topeste zaharul ramas.

Adaugam esenta de rom,coaja de lamaie,si faina.Mestecam pana aluatul devine elastic.Punem apoi uleiul caldut cate un pic pana se incorporeaza tot.Lasam aluatul langa o sursa de caldura pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:amestecam dulceata cu nuca si scortisoara,pana devine o pasta omogena.

Cand aluatul si-a dublat volumul se taie o bucata din el,se intinde pe masa de lucru,se pune deasupra din amestecul de nuca si dulceata.Se fac rulouri care apoi se taie de aproximativ 6-7 cm.

Se tapeteaza o tava cu un pic de ulei,se pun cerculetele unul lanaga altul,la distanta de 3 cm,deoarece va mai creste,si se mai lasa la crescut 15-20 de minute.Se introduce apoi la cuptor,pana se rumeneste usor deasupra.Inainte de a scoate din cuptor trandafirii se ung cu un amestec din 1 ou si 2 linguri de zahar.Se mai da 5 minute la cuptor.

Se lasa sa se raceasca putin inainte de a-l scoate din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici in caramel