Tortulet cu crema de ciocolata

de mena29 in Torturi, 10 Ian 2011 | 3768 vizualizari

 

De Sf.Ioan,pentru ca fiica mea se numeste Oana-Mihaela am vrut sa fac ceva dulce dar sa nu ma intind la cine stie ce reteta sofisticata.Ceva rapid si gustos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
  • 3 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 3 linguri faina;
  • 3 linguri ulei;
  • un praf sare;
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida;
  • 100 g ciocolata cu lapte.
  • Pentu insiropat blatul:
  • 5 linguri pudra capucino caramel;
  • 3 lingurite zahar
  • 250 ml apa fierbinte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu crema de ciocolata:

Am pregatit pandispanul astfel:-am mixat galbenusurile bine,am adaugat pe rand cele trei linguri de zahar.Separat am amestecat galbenusurile cu sarea si cu cele trei linguri de ulei dupa care le-am amestecat usor cu albusurile spuma.Am adaugat faina cernuta,vanilia,am tapetat o tava rotunda cu hartie pentru copt si am copt blatul 15 minute la 180 grade in cuptorul preincalzit.

Pentru crema am ras ciocolata in frisca lichida si am incalzit frisca pe aragaz pana s-a topit ciocolata.Am racit frisca,am mixat-o pana s-a intarit.Am insiropat blatul cu o ceasca de capucino concentrat si am asezat crema deasupra.Am ornat prajitura cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Minge