Tortul ciobanului

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 6674 vizualizari

 

Cred ca nu exista prieten in jurul meu care sa nu faca mamaliga la cuptor cu branza. Mie imi place sa adaptez retele mamei, vecinei, bunicii, sau ale prietenilor mei, iar rezultatul ma incanta foarte mult. De exemplu reteta initila a familiei mele era cu branza de burduf, dar cum mie nu-mi place acest tip de branza l-am schimbat...

 

INGREDIENTE

  • mamaliga,
  • branza (daca puteti pune 2 tipuri de branza sarata ar fi ideal - eu folosesc cas sarat de oaie pentru un strat si telemea de bivolita pentru al doilea)
  • oua,
  • unt pentru uns vasul in care punem mamaliga;
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul ciobanului:

In primul rand ungem vasul pe care il vom baga in cuptor cu unt. Imediat dupa ce facem mamaliga luam si punem un strat in vas. Ca sa o putem aranja mai simplu punem un cub mic de unt si astfel o intindem mai usor. Peste aceasta punem un  strat de branza, apoi iar mamaliga, inca un strat de branza si iar mamaliga. Cu lingura scobim mici gauri, in care punem oua intregi. Dam totul la cuptor, la 200°C, pana se coc ouale.

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu voi trece cantitati exacte pentru aceasta reteta pentru ca voi lasa la latidudinea fiecaruia sa aleaga grosimea straturilor de mamaliga, branza sau numarul de oua pe care le va pune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul ciobanului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Waffe sarate (cu cascaval si branza de burduf)