Tort Zebra cu inghetata

de Miha in Torturi, 12 Iul 2009 | 7184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Inghetata cu cacao:
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Inghetata cu zahar ars:
  • aceleasi cantitati ca si la inghetata de cacao
  • Blatul de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 1/2 cana miez de nuca
  • 80 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Zebra cu inghetata:

Ingheatata de cacao:

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.Dam la congelator,pentru 2-3 ore.Amestecam in ea din cand in cand,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata cu zahar ars:

Acelasi mod de preparare ca si la inghetata de cacao,cu diferenta ca zaharul se caramelizeaza si se dizolva in laptele fiert.

Blat:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Eu am facut un pesmet mai grosier si s-a cam dezintegrat :)).Recomand o mixare mai fina.

Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

In mijloc se aseaza o lingura de ingheata de cacao,apoi una de inghetata cu zahar ars.

Repetam pana terminam toata cantitatea de inghetata.

Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Se serveste cu sos de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zebra cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

13.07.2009, 15:27

Oana,inca nu te-am convins sa te apuci de facut inghetata?

Oana 1

13.07.2009, 16:28

Ba da!! sigur o sa fac, dar numai sa gasesc momentul potrivit

monicutza 1

24.06.2011, 19:57

am facut si eu ,reteta ta de la inghetata,este delicioasa multumesc de reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca