Tort Tiramisu reteta

de gaby_duceag in Torturi, 20 Ian 2015 | 16477 vizualizari

 

 lecand de la Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Blat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • o cana faina
  • 1/2 plic praf copt
  • 100 gr unt
  • Crema
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 30 ml Amaretto sau Martell X.O.
  • 30 ml cafea preparata
  • 12-14 piscoturi 200 ml cafea + 50 ml Amaretto sau Martell X.O.
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • o lingura Amaretto sau Martell X.O.
  • 50 gr unt
  • Cafea preparata, racita, pentru insiropat blatul.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reteta:

Tiramisu reţetă originală

Pentru blat incepeti prepararea mixand spuma untul impreuna cu zaharul. Mixati pana se topeste zaharul.

Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.

Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le mixand la viteza cea mai mica a mixerului , timp de un minut.

La final incorporeaza si ciocolata topita pe baie de abur si racita.

Toarna amestecul intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade. Daca doresti un tort inalt coace blatul in forma de 22-24cm.

Coace timp de 30 minute, fa testul cu scobitoarea si lasa blatul sa se raceasca in cuptor.

Rece, taie-l in doua felii egale.

Pregateste crema.

Mizeaza frisca pana devine pufoasa apoi adauga zaharul si mai mixeaza doua minute.

Mascarpone amesteca-l cu cafeaua si Amaretto/Martell X.O. mixand usor pana la omogenizare.

Adauga frisca si mixeaza-le impreuna pana obtii o crema cu consistenta ferma.

Pregateste un platou de tort, aseaza prima felie de blat si monteaza in jurul ei un inel de tort.

Insiropeaza blatul cu cafea si intinde jumatate din cantitatea de crema.

Trece piscoturile prin amestecul de cafea si Amaretto/Martell X.O si aseaza-le peste crema.

Intinde uniform crema ramasa apoi aseaza al doilea blat.

Insiropeaza cu cafea si da platoul la rece pentru cel putin doua ore.

Scoate inelul de tort si prepara glazura

Pune intr-un ibric ingredientele si apoi pune ibricul pe foc, la foc mic, amestecand continuu.

Raceste glazura punand ibricul intr-un alt vas in care ai pus apa rece, apoi toarn-o peste tort lasand sa curga si pe laterale.

Orneaza cu fulgi de ciocolata si pastreaza tortul la rece

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

31.01.2015, 13:53

Cum de mi-a scapat sa gust de aici . Super

Ligia Bxl 1

01.02.2015, 16:15

wow pe asta l-am ratat arata super

Lau 1

05.02.2015, 08:29

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală