Un tort facut special pentru ziua de nastere a bunicii mele .
Ingrediente pentru o foaie (in total sunt 2 foi)
Ingrediente Blat Inima:
Crema:
In plus mai avem nevoie de :
Foile:
Praful de copt se amesteca cu faina.Se adauga untul topit,zaharul ,sare si oul.
Se framanta un aluat,se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute.
Dupa 30 de minute se intinde o foaie patrata si se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pentru cca 15 minute.
La fel procedam si cu cea de a doua foaie.
Blatul in forma de inima :
Separam ouale,amestecam galbenusurile cu zaharul.
Albusurile si apa le batem spuma cu mixerul.
Adaugam albusurile,faina,praful de copt la galbenusuri si le amestecam cu dosul unei linguri.
Punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptor pentru cca 15-20 de minute.
Crema :
Intr-o oala mica punem 100 ml frisca lichida si ciocota alba rupta bucati,lasam la foc mic pana se topeste ciocolata(sa nu fiarba frisca).Se da crema la frigider sa se raceasca si pe urma se amesteca cu 50 ml frisca batuta.
Se insiropeaza 1 foaie cu esenta de vanilie dizolvata in apa.Se unge foaia cu un strat subtire de gem,se aseaza pe toata suprafata felii de rulada,peste turnam crema,punem a doua foaie insiropata.
Imbracam tortul in pasta de zahar.
Pentru inima,taiem din blat o forma de inima,si o margine pentru inima.Imbracam inima in pasta de zahar,umplem inima cu frisca si asezam bomboanele raffaelo.
Ornam cu flori.