BLAT: ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste.In compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza.Compozitia se toarna intr-o forma de tort(26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor 25-30 min(la inceput foc iute pt a creste si apoi incet);faceti testul cu scobitoarea.Blatul se taie in 3(eu l-am taiat in 2 pt ca aveam nevoie de o parte din crema pt alteceva)
CREMA GANACHE:Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.Tot acum se aduga si alunele.
ASAMBLARE:
Se pune jumatate din crema peste prima foaie de blat insiropata(siropul poate sa fie din zahar ars,compot sau ce doriti),se continua cu a doua foaie,restul de crema,foaie,frisca.