Tort pentru 2014

de Ina in Torturi, 1 Ian 2014 | 6088 vizualizari

 

La Multi Ani, Bucatarasi! >:D< ******* Pentru Revelion, ideea tortului mi-a dat-o gabrielacuisine : http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-cu-mandarine-si-ciocolata-55316.html , dar reteta am adaptat-o la preferintele mele si la ingredientele pe care le-am avut la dispozitie.
O reteta care merita , cu siguranta, refacuta ! Multumesc, Gabriela! :-*

 

INGREDIENTE

Blatul :

  • 4 oua,
  • 100 g. zahar,
  • 100g. alune si/sau miez de nuca prajite si macinate,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 50 ml. ulei,
  • un praf de sare.
  • un pachet praf de copt
  • 40 g. faina

Crema:

  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g branza cu smantana ( Fagaras )
  • 500 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina granule ( am folosit un pachet si jumatate , de la Dr. Oetker )
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
  • 1 portocala mare
  • 1 lingurita esenta de portocale (optional)
  • bucati de ananas de la o conserva mare

Pentru decor:

  • capsuni din conserva
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru 2014:

Blatul:   Se mixeaza ingredientele pentru blat, se toarna in forma (cu margini detasabile)  tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins. Eu am folosit forma cu diametrul de 26 cm. ( cea mai mare din set ) .

Blatul racit il vom transfera pe un platou, anexand in jurul lui si inelul detasabil.

Crema: Hidratam gelatina  in 100 ml  suc din conserva de ananas.  

Batem frisca nu foarte tare si o punem la rece .

Amestecam mascarponele cu branza Fagaras si le mixam bine, pana  obtinem o spuma omogena.

Adaugam zaharul  si omogenizam ( tot cu mixerul ) , apoi amestecam in compozitie si fructele ( bucatile de ananas si portocala curatata, maruntita si stoarsa de zeama.  

Scoatem frisca din frigider si o incorporam treptat in crema de branza. 

Gelatina hidratata o vom topi 15 secunde la microunde ( sau pe foc, dar eu folosesc cuptorul de 800 W )  si o vom adauga peste compozitia de cheesecake, mixand 30 secunde .

Toata compozitia o vom pune peste blatul incadrat de inelul detasabil, niveland suprafata. Dam totul la rece pentru cateva ore. Eu am lasat peste noapte. 

Desfacem cu grija inelul detasabil si decoram dupa preferinte. Eu am folosit ciocolata amaruie , capsuni si frisca.

Este  un tort cremos, pufos, aromat, racoritor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru 2014" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si ciocolata