Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 27 Mai 2015 | 5066 vizualizari

 

Irezistibil! Simplu, rapid...extraordinar de delicios! Tort pentru ziua mea! :))))) Inspiratie tot Laura Vitale! Sursa de inspiratie aici: https://www.youtube.com/watch?v=YT0xhia6FbE

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 1/4 cana cacao
  • 227 gr zahar
  • vanilie
  • o lingurita otet balsamic
  • un praf de sare
  • 500ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • vanilie
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni:

Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute,  sau pana nu se mai simte zaharul inte degete.

Se pune cacaoa cernuta, vanilia, otetul balsamic si se amesteca usor cu o spatula prin invaluire astef incat sa nu dezumflam bezeaua. Simplu nu-i asa?

Pe o hartie pergament trasam un cerculet ajutandu-ne de o farfurie adanca in diametru de 21,7cm.

Intoarcem hartia pe o tava intinsa si apoi adaugam  spuma de albus lingura cu lingura pana construim  baza tortului.

Coacem blatul la cuptorul incins in prealabil la 150 grade ( foc mic) timp de o ora si zece minute.

Scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca complet. Se va lasa putin si se va crapa insa nu va faceti griji pentru ca asa trebuie sa se intample. Eu l-am intors prin rasturnare pe un platou.

Am mixat frisca cu zahar si vanilie apoi am pus-o cu posul deasupra blatului.

Am ornat cu capsuni din belsug! Va trebui sa lasati tortul la rece cateva ore bune sau mai bine peste noapte. Savuros!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]