Tort mimosa.

de Adele in Dulciuri, 21 Noi 2025 | 41 vizualizari

 

Hello ! După mult timp,revin cu o rețetă,sper sa fie pe placul vostru.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 ouă
  • 120 Gr zahăr.
  • 30 ml de ulei semințe.
  • 100 Gr făină albă.
  • 60 Gr amidon de porumb.
  • 1 praf de copt.
  • Un vârf de linguriță de sare .
  • Aromă de vanilie.
  • 6 pișcoturi.
  • Pentru cremă:
  • 300 ml lapte .
  • 3 ouă.
  • 3 linguri amidon de porumb.
  • 150 Gr zahăr.
  • Vanilie.( 1 fiolă sau o linguriță de concentrat de vanilie)
  • 30 Gr unt.
  • 100 ml frișcă montată.
  • Un vârf de cuțit de sare.
  • Fructe mixte din compot.
  • Pentru decor:
  • Frișcă
  • Fructe
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mimosa.:

Se începe cu pregătirea blatului,se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează prima data albușuri cu puțină sare ,după care se mixează gălbenușurile cu zahăr și ulei până devin spuma ,se adaugă treptat faina și amidonul de porumb,praful de copt și se încorporează totul bine. Aroma de vanilie după gust, după care se încorporează albuș bătut spumă,delicat, amestecând de jos în sus,până obținem o compoziție omogenă. Se pune într-o tavă rotundă (diametru 24) tapetată ulterior și se dă la cuptor preîncălzit la 180 grade , aproximativ 25-30 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia. Blatul se lasă la răcit,de preferat și o zi .
Pregătirea cremei:
Într-o cratiță se pune la fiert laptele cu zahar,se lasă la foc mic. într-un bol se amesteca ouăle cu amidonul de porumb, putina sare și vanilia, Când laptele sa sa fiarbă se ia de pe foc și ușor de adaugă compoziția de ou ,amestecând continuu.
Se pune din nou la foc mic și se amestecă energic până crema devine densa și fără cocoloașe.
Când se da la o parte dar pune untul și se amestecă totul bine, crema de lasă la răcit,după care se amesteca cu frișcă deja îndulcită și mixată ulterior . Crema se lasă la frigider.
Blatul se taie in 3 părți ,o parte se taie cubulețe, mărimea este după preferință, în rețeta originală sunt mai mici ,dar eu am preferat sa le las mai mari.
Se pune prima parte de blat ,se insiropeaza cu sucul din compot și se pune un sfert de crema fructe tăiate fin din compot,un strat de pișcoturi însiropate in sucul de la compot și un alt strat de crema ,fructe tăiate fin și se închide cu ultima parte de blat . Tortul se lasă la rece câteva ore ,de preferat într-un inel de inox sau învelit în celofan.
După ce este stabil se scoate și se așeză pe un platou ,se învelește in frișcă sau fac rămâne crema ,o puteți folosi,sa fie cât de cât uniform,după care se aplica bucățele de blat ,se decorează cu fructe și frișcă după bunul plac. Se lasă la rece și se poate servi după 3-4 ore.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mimosa." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort mimosa.

de Adele 4

la 08:32

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]