Tort Mario

de Adele in Torturi, 25 Mar 2014 | 4273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua.
  • 150. gr zahar
  • 3 linguri de ulei.
  • 5 linguri de faina.
  • 4 linguri de cacaoa.
  • 1 praf de copt.
  • 3 linguri de dulceata de caise.
  • Crema :
  • 500 ml. lapte
  • 3 oua.
  • 50 gr unt.
  • 3 linguri faina.
  • 1oo gr zahar.
  • 1 esenta vanilie .
  • Sirop:
  • zeama de la compot.
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata neagra.
  • fructe din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mario:

Blat: Batem ouale cu zahar si ulei,adaugam cele 3 linguri de dulceata ,faina cu praful de copt si cacaoa.Compozitia o punem intr-o tava  rotunda ,o dam la cuptor pentru 20 - 25 de min. la 180°.

Crema: Punem pe foc laptele cu 50 gr de zahar si esenta de vanilie,intr-un vas amestecam ouale cu zaharul ramas si faina.Luam laptele de pe foc si turnam cate putin peste compoziti amestecand repede ,apoi turnam totul in cratita si punem la foc mic ,amestecand pana devine cremos.Luam crema de pe foc si adaugam 50 gr de unt amestecand pana se topeste ,astel crema devine lucioasa.

Blatul racit se taie in doua ,partea de sus fiind mai subtire,partea mai groasa o scobim usor facand cu lingura o gaura in interior(blatul ramasa se pastreaza pentru decor).

Insiropam usor si adaugam crema racira foarte bine ,punem cealalta parte de blat pe care o insiropam.Dam la rece pentru 30 min. Dupa care imbracam tortul in frisca ,in jurul tortului punem blatul facut bucatele .Deasupra se orneaza cu frisca ,bucatele de fructe din compot si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mario" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lia_ 1

26.03.2014, 13:58

pare f. gustos si l-ai decorat f frumos. bvvvv

Adele 1

26.03.2014, 15:15

multumesc

MIUTA 1

28.03.2014, 12:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]