Tort Kronstadt

de Zamfira in Torturi, 20 Apr 2012 | 6538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. mascarpone
  • 500 gr. iaurt de fructe
  • 300 gr. piscoturi
  • 2 cani de cafea (zahar si lapte)
  • 2 esente rom
  • 3 pliculete gelatina
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri dulceata de mure
  • cateva prune confiate
  • 2 linguri zahar pudra
  • sos de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kronstadt:

Asezam piscoturile in tava de tort cu margine detasabila, le stropim cu putina cafea (2 linguri din cele 2 cafele) si adaugam cele doua esente de rom.

Pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu iaurtul de fructe, 2 linguri de zahar pudra, zahar vanilat si 1 gelatina. Turnam crema peste piscoturi, deasupra punem dulceata de mure.

Pregatim jeleul de cafea. Adaugam cele 2 gelatine in cafeaua cu zahar si lapte ( 2 lingurite de zahar si 2 linguri de lapte la 2 cesti de cafea).

Turnam cafeaua peste crema si punem cateva prune confiate(sau alte fructe confiate). Punem tortul la rece (cateva ore). 

Ornam cu piscoturile ramase, taiate bucati mai mici, deasupra stropim cu sos de ciocolata.

(sosul de ciocolata l-am pregatit din ciocolata amaruie (la 30 gr. ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de smantana). 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kronstadt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu fructe de vara