Pentru ca pe 7 august am implinit 28 de ani si mai sunt si Maria si nu v-am servit cu o felie de tort, azi imi iau revansa, cu intarziere si imi cer iertare, insa abia am timp sa respir ...
Asadar va servesc doar virtual din pacate cu o felie de tort Krem a la Krem care e atat de buunnn si usor de facut ......
Preparare tort Krem a la Krem:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul, apoi punem crema ole de ciocolata si omegenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cca 15- 20 de minute. Intre timp pregatim crema:
Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta Separat pasam zmeura, pe care o amestecam cu 2 linguri de zahar, dupa care o turnam peste crema. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o punem peste crema, dam 5 min la rece.
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 2. Tapetam o forma rotunda cu pereti detasabili cu folie alimentara ( ca la diplomat) punem un strat de crema, blat, crema, blat si il dam la rece pentru cel putin 3 ore.
Rasturnam tortul pe un platou, apoi pregatim glazura pe care o pregatim asa : punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, apoi o lasam putin sa se racoreasca si sa se ingroase. Cand este gata glazura o urnam peste tort.
Ornam tortul Krem a la Krem cu frisca si frunze de ciocolata, optional.