Tort inima

de cec in Torturi, 15 Mar 2013 | 12571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml nectar visine
  • 1 praf copt
  • faina (cat sa iasa un aluat de chec 'ca o smantana')
  • sirop
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 esenta rom
  • crema iaurt cu visine
  • 1 pahar iaurt visine (150g)
  • 200 ml frisca
  • visine
  • crema trufe de ciocolata:
  • 1 cutie mix Trufe de ciocolata Dr Oetker
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Pentru blat

Mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul mixand in continuare, adaugam si nectarul mixand in continuare, apoi faina cu praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit (eu nu am folosit tava inima, ci am decupat blatul in forma dorita si cu ce a ramas am imbracat peretii)

Pentru sirop

Punem la fiert apa cu zaharul, iar cand se raceste adaugam esenta

Pentru crema de iaurt

Mixam frisca si adaugam iaurtul in ea mixand pt incorporare

Pentru crema truffle

Punem smantana pentru frisca intr-un vas, apoi la foc mic pana aceasta da in clocot. Dam deoparte de pe foc si adaugam mixul pentru trufe, amestecand energic. Se lasa la racit, apoi aromam cu esenta de rom.

Asamblare

Taiem blatul in trei forme de inima (si fiindca mi-a ramas blat eu am imbracat si peretii in blat), punem primul blat, insiropam, visine, crema iaurt, blat, insiropam, crema truffle, blat, insiropam (eu am imbracat tortul in crema, fiindca mi-a ramas un pic din fiecare am amestecat cremele si am imbracat tortul in ea) se da la rece apoi se scoate si se imbraca in pasta de zahar (fondant sau cum e preferinta) si se orneaza

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

cec 1

16.03.2013, 12:57

va multumesc pt aprecieri

diana_k 1

16.03.2013, 19:44

foarte reusit tortul,e deosebit!

alba_zori 1

18.03.2013, 10:12

foarte frumos tort si bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat