Tort inima

de cec in Torturi, 15 Mar 2013 | 13033 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml nectar visine
  • 1 praf copt
  • faina (cat sa iasa un aluat de chec 'ca o smantana')
  • sirop
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 esenta rom
  • crema iaurt cu visine
  • 1 pahar iaurt visine (150g)
  • 200 ml frisca
  • visine
  • crema trufe de ciocolata:
  • 1 cutie mix Trufe de ciocolata Dr Oetker
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

Pentru blat

Mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul mixand in continuare, adaugam si nectarul mixand in continuare, apoi faina cu praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit (eu nu am folosit tava inima, ci am decupat blatul in forma dorita si cu ce a ramas am imbracat peretii)

Pentru sirop

Punem la fiert apa cu zaharul, iar cand se raceste adaugam esenta

Pentru crema de iaurt

Mixam frisca si adaugam iaurtul in ea mixand pt incorporare

Pentru crema truffle

Punem smantana pentru frisca intr-un vas, apoi la foc mic pana aceasta da in clocot. Dam deoparte de pe foc si adaugam mixul pentru trufe, amestecand energic. Se lasa la racit, apoi aromam cu esenta de rom.

Asamblare

Taiem blatul in trei forme de inima (si fiindca mi-a ramas blat eu am imbracat si peretii in blat), punem primul blat, insiropam, visine, crema iaurt, blat, insiropam, crema truffle, blat, insiropam (eu am imbracat tortul in crema, fiindca mi-a ramas un pic din fiecare am amestecat cremele si am imbracat tortul in ea) se da la rece apoi se scoate si se imbraca in pasta de zahar (fondant sau cum e preferinta) si se orneaza

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (9)

cec 1

16.03.2013, 12:57

va multumesc pt aprecieri

diana_k 1

16.03.2013, 19:44

foarte reusit tortul,e deosebit!

alba_zori 1

18.03.2013, 10:12

foarte frumos tort si bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]