Tort Iepuras

de sasha in Torturi, 5 Mai 2013 | 4656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 blaturi:
  • 12 oua
  • 500 g zahar
  • 600 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 22 linguri apa
  • 2 esente vanilie
  • coaja de lamaie
  • 8 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema de cappuccino:
  • 4 oua
  • 600 g zahar
  • 6 plicuri cappuccino
  • 200 ml lapte
  • 2 pachete margarina
  • Decor:
  • 1 plic colorant roz
  • topping de ciocolata
  • frisca tub,
  • frisca lichida hulala
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga si 1 praf de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga apa treptat, praful de copt, cacaua, se amesteca bine, se incorporeaza faina, se mixeaza, apoi adaugam albusurile spuma. Se toarna jumatate din compozitie pt a face 2 blaturi (daca vrem le preparam separat), intr-o forma de blat tapetata cu foaie de copt, o dam la cuptor pentru 35-45 de minute la 160 de grade.

Intre timp pregatim crema: se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat se adauga laptele fierbinte cu galbenusurile, apoi se pune la baine marie pana se ingroasa crema, se adauga plicurile de cappuccino si se mai lasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Luam un carton , il taiem rotund ca dupa blat si in parti desenam semiluna, in mijloc sa ramana o forma de fundita. Se ia cartonul, se pune pe blat si se decupeaza blatul. Blaturile le taiem in mijloc si le umplem cu crema de cappuccino, si la urechi la fel. Asezam pe un platou si incepem sa-l decoram. Frisca lichida o mixam pana devine tare si adaugam colorantul. Formam urechile, capul cu frisca roza, cu cea alba umplem urechile ,ochii si botul., cu toppingul formam mustatile, nasu si gura. Se da la frigider pentru 3h.

TIPS-URI

1

Toate ingredientele la blat sunt dublate. Pentru ca am facut doua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Gabriela