Blatul alb:
Se topeste untul ,cand s-a racit se amesteca cu mierea ,vanilia,zaharul si ouale apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Umplutura de visine:
Se pun visinele cu zaharul pe foc si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga faina amestecata cu putina zeama de visine.
Blatul de ciocolata:
Se topeste ciocolata cu putin lapte sau frisca si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata topita, cacaua si faina, apoi se adauga albusurile batute spuma.
Crema alba:
Se topeste ciocolata cu 100 ml frisca si se lasa la racit. Se fierb pe baie de aburi galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa. Se bat 200 ml frisca bine, se adauga treptat crema de galbenusuri, ciocolata topita si alcoolul. Se hidrateaza gelatina conform instructiunilor dupa plic si se adauga cremei.
Crema de ciocolata:
Se topeste ciocolata cu 100 ml frisca si se lasa la racit. Se fierb pe baie de aburi galbenusurile/zaharul/laptele pana se ingroasa. Se bate frisca bine se adauga crema de galbenus, ciocolata topita si gelatina hidratata.
Asamblare: Blat alb, umplutura de visine, blatul de ciocolata, crema alba, crema de ciocolata
Se imbraca tortul in frisca sau se ung marginile cu crema de ciocolata si se decoreaza cu fasii de ciocolata.
Pofta buna!
1
Puteti insiropa blatul de ciocolata cu putin compot de visine si 2-3 lingurite de visinata.
2
Tortul este mai bun a 2-a zi.