Tort egiptean

de Miha in Torturi, 14 Apr 2010 | 16083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura si jumatate faina 
  • 120 g nuca macinata
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar 
  • 350 ml lapte 
  • 2 linguri amidon
  • 200 g unt
  • esenta vanilie
  • Crema 2 :
  • 200 ml frisca lichida 
  • 100 g zahar 
  • 120 g nuca zdrobita in bucati mai mari
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foi:

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa.

Amestecam faina cu nuca macinata si o adaugam treptat in bezea. Compozitia rezultata o impartim in 3. Coacem 3 foi subtiri intr-o tava (26cm diametru) tapetata cu hartie de copt, la foc mic, in jur de jumatate de ora.

Crema 1 :

Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si mixam, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem la fiert, iar cand da in clocot il turnam in fir subtire peste crema de galbenusuri. Punem din nou in vasul in care am fiert laptele, punem din nou la foc mic si amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Lasam la racit.

Untul moale il mixam pana devine pufos, apoi adaugam putin cate putin din budinca racita. La sfarsit punem si esenta de vanilie.

Crema 2: 

Intr-un vas punem zaharul la caramelizat. Dupa ce s-a topit si a capatat o culoare aurie frumoasa, il picuram pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.

Batem frisca, apoi adaugam "picaturile" de zahar ars si nuca macinata mare.

Crema 1 o impartim in 2 parti, pe care le repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim toata suprafata tortului cu crema 2 si dam la rece pentru cateva ore.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

madi_marin 1

01.05.2010, 20:37

gaby....sunt mai multe variante....eu acum incerc sa imi inchipui.....

Miha 1

01.05.2010, 23:20

va las imaginatia sa zburde.

adry88 1

08.05.2011, 13:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,