Tort Egiptean

de Ela68 in Torturi, 27 Feb 2013 | 23007 vizualizari

 

Un tort super-cremos si foarte gustos. M-am inspirat de la Andreea ( andreeachinesefood )

 

INGREDIENTE

  • Pentru un singur blat :
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 gr alune de padure macinate ( eu am combinat cu migdale)
  • crema I :
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 340 ml lapte
  • 170 g unt
  • Crema de praline II :
  • 200 gr zahar
  • 140 gr alune+migdale tocate marunt
  • 200 ml frisca
  • Pentru ornat :
  • fulgi de migdale si nebunii din zahar ars.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Blat : Se prajesc alunele si migdalele si se macina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul , apoi faina si migdalele (plus alunele ) macinate. Se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. In reteta originala, coacerea blatului se facea intr-o forma de 24 cm, insa pentru realizarea unui blat mai inalt recomand folosirea unei forme mai mici. 

Se pregatesc 3 blaturi separate.

Pentru crema I : Se bat mai intai galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul si laptele si se amesteca pe foc cu un tel. Dupa ce s-a fiert si a devenit ca o budinca, se adauga untul si se amesteca pana la incorporare.

Pentru crema II : Se caramelizeaza zaharul si-l turnam pe o hartie de copt unde-l lasam sa se raceasca.Maruntim caramelul si-l amestecam cu alunele si migdalele tocate. Recomand caramelul sa fie maruntit foarte fin, altfel incat sa nu se simta bucati mari (se topesc destul de greu in crema). Il amestecam apoi cu frisca, rezultand ce-a de-a doua crema.

Montaj :  o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, un strat de crema de praline, a doua foaie de blat, etc...pana la terminarea ultimei creme.

Ornam cu migdale si tzepi de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort din pandispan cu mere si crema caramel