Tort Dobos

de miremirc in Torturi, 10 Ian 2011 | 25782 vizualizari

 

by Lily_Musat

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 400 g zahar,
  • 300 g faina.
  • Crema:  
  • 250 g unt,
  • 50 g zahar pudra,
  • 5 oua,
  • 250 g zahar,
  • 3 lg cacao.
  • Glazura:
  • 150 g zahar,
  • 50 g unt,
  • 1/2 lgt otet.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Ptr. blat: Mixam albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, si la urma cu o lingura incorporam faina, amestecand de jos in sus;se coc 12 foi.

Ptr. crema: Mixam ouale cu zaharul si cacao si punem pe aburi, amestecand pana se ingroasa ;untul il mixam cu zaharul pudra si il amestecam cu compozitia de mai sus.

Ptr. glazura: caramelizam zaharul,apoi adaugam untul si amestecam bine de tot pana se topeste untul;la urma punem otetul pentru stralucire.

Asamblare: punem crema pe 11 foi; pe cea de a 12-a foaie punem glazura repede , o intindem uniform ,iar apoi cu un cutit ud portionam cum dorim,apoi asamblam puzzel-ul deasupra pe tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel