Tort Diplomat

de soryna1981 in Torturi, 19 Ian 2012 | 6887 vizualizari

 

Un tort facut cu drag....:) Din pacate poze cu sectiune nu am apucat sa fac, se mancase asa de repede de ma bucur ca am apucat sa-i pot face poze inainte de servire...:))) A fost un tort facut la graba, se si vede ca nu este nivelat foarte bine......dar s-a mancat pe nerasuflate pana la ultima feliuta.....:)

 

INGREDIENTE

  • 1000 ml frisca lichida Meglle
  • 1 iaurt Danone Natural (400 gr)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 cutie mare compot ananas
  • 100 ml apa
  • 3 pliculete gelatina pudra( 30 gr)
  • cirese pentru decor
  • bomboane SUGUS pentru trandafiri decor
  • 1 pachet mare piscoturi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

- Se pune gelatina intr-un ibric in 100 ml apa si se lasa cca 10 min la hidratat. Dupa cele 10 min se pune pe foc mic si se amesteca continuu cateva secunde, doar pana ce devine lichida, dar sa nu fiarba deoarece isi pierde din proprietati si nu mai are puterea de inchegare. Se da deoparte si se lasa la racit, mai amestecandu-se din cand in cand, dar sa nu ajunga la rcire complta,decat calduta sa ramana.

- Ananasul si se taie bucatele de marimea dorita si se pune la scurs.

- Intr-un bol/castron se bat 700 ml frisca lichida cca 3 min,apoi se scurge iaurtul de zer si se pune peste frisca si zaharul pudra, se mai bate cca 2 min.Daca gelatina intre timp este inca lichida, dar foarte putin calduta (sa nu fie fierbinte) se poate turna peste frisca batuta si se mai da la mixer cca 4 min pana ce se incorporeaza foarte bine toata gelatina. Ananasul deja scurs se pune in compozitie si cu o spatula/lingura de lemn se amesteca usor pana la incorporare.

- Piscoturile se insiropeaza in sucul de la compotul de ananas, dar nu foarte tare.

- Se ia o forma rotunda/tava/cratita, dupa preferinta,se pune o folie alimentara pe fundul formei (sa ajunga si pe margini)....se pune jumatate din cantitatea diplomatului, peste se pune un rand piscoturi insiropate dar nu foarte tare, se pune restul compozitiei diplomat si iarasi un rand piscoturi insiropate. Se da la rece minim 5 ore, dar de preferat se lasa de pe o zi pe alta, sau facut dimineata si consumat seara.

Dupa inchegare,se pune tava/platoul peste forma in care este diplomatul si se rastoarna cu o miscare brusca, se da deoparte folia alimentara si se orneaza dupa preferinta. Eu l-am ornat cu 300 ml frisca batuta, cirese confiate si am facut trandafiri din bomboane sugus.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si blat cacao/alb in loc de piscoturi

2

Se poate folosi orice fruct doriti pentru umplutura, dar si ornat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

20.01.2012, 08:20

soryna1981 1

20.01.2012, 10:54

Multumesc tuturor, din pacate am fost nevoita sa fac asa pozele,deoarece in jurul tortului se vedeau numai picioare(roiau pe langa el) si nu dadea bine in poza, asa ca.....sper ca urmatoaele poze la retete sa nu mai fiu nevoita sa le fac asa....

Ana_Maria269 1

20.01.2012, 18:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Diplomat de mere