Tort Diplomat

de mamaieelena in Torturi, 28 Dec 2010 | 7815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 felii rotunde de ananas din compot
  • 750 ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 6 foi de gelatina
  • 120 ml lapte
  • 150 gr. zahar
  • 2 fiole cu esenta de vanilie
  • 250 gr capsuni proaspete
  • 2-3 kiwi proaspete
  • 2 oua
  • 2linguri zahar tos
  • 2 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingurita ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Mai intai fac blatul din 2 oua pe care le separ si bat mai intai albusul spuma, adaug zaharul si cand e dizolvat pun si galbenusurile si la sfarsit pun faina amestecata cu praful de copt si nessul. Se da la cuptorul preincalzit pana la coacere. Eu am pus intr-o tava de aragaz pe hartie de copt in strat subtire.

Sse da la rece si facem crema: galbenusurile 6 bucati se pun in cratita impreuna cu zaharul, laptele, vanilia esenta 1 fiola si se pun pe foc amestecandu-se continuu sa nu se lipeasca. Se lasa pana cand se ingroasa crema si nu clocoteste. Se pune la racit.

Intr-un bol se pun in apa rece foile de gelatina cca 5 minute. Cand s-au inmuiat se pun in crema inca fierbinte ca sa se dizolve repede. Acum crema trebuie amestecata ca sa se raceasca bine .

Separat intr-un bol mai mare se bate frisca 500 ml si cand e tare se poate pune si crema racita si cu o lingura se amesteca de jos in sus avand grija sa se incorporeze bine. Se acopera si se da la frigider. Acum se scot din compot pe servetele absorbante bucatile de ananas si se vor taia bucati mici pt a le pune in crema. Trebuie sa fie bine scurse de sucul in care au stat. Se curata kiwi si se taie felii. La fel se procedeaza si cu capsunile.

Blatul pe care l-am copt il tai forma rotunda si pui pe el crema de la frigider in care pui bucatile de ananas. Se orneaza dupa imaginatie si fructele taiate se pun deasupra ca un joc de culori.

Pofta buna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat fara piscoturi