Tort ''Diana''

de Constelatialeu in Torturi, 13 Ian 2013 | 4816 vizualizari

 

Imi place sa fac torturi nu sa torturez.Acest tort l-am facut pentru o pustoaica,deci l-am botezat cu numele ei.A vrut un tort cu crema de ciocolata,cu visine.
Pentru ca n-am decat imaginea finala,o sa postez si alte imagini cu acelasi tort dar difera ornarea...

 

INGREDIENTE

Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 8 linguri nuca macinata
Crema
  • 2 pachete de unt
  • 200 g ciocolata cu cacao 50%
  • visine ( eu am la congelator)
  • 200 g zahar pudra
  • frisca pentru ornat
  • smantana pt.frisca 50 ml
  • martipan pt.ornat
Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • o esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Diana'':

Blatul: Galbenusurile se mixeza cu zaharul pana devin o spuma,se adauga faina si nuca,apoi albusurile batute spuma.Compozitia se pune in forma unsa se da la cuptor,este gata cand trece testul scobitorii.

Crema: Untul cu zaharul se freaca bine,pana devine o crema omogena si spumoasa.Pe baie de abur se topeste ciocolata cu smantana de frisca,cand devin omogene se dau dupa foc se lasa un pic la rece si apoi se amesteca cu untul.Crema se da la rece.

Sirop: Apa cu zaharul la fiert,dupa ce da in cateva clocote se da la o parte si se pune esenta de rom,se lasa la rece.

Blatul racit se taie in trei se siropeaza,se umple cu crema si visine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Diana''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort 8 martie