Tort degrade

de Dea_Dea in Torturi, 26 Iun 2013 | 7682 vizualizari

 

Un tort facut rapid cu ce am avut prin casa:)

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri faina

CREMA:

  • un pahar de 250 ml cu samantana
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura nessquick
  • 1 lingura fructe goji

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura zahar

GLAZURA:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort degrade:

Blat :

Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , se omogenizeaza. Se adauga faina , iar la final cacaoa.

Se pune in tava unsa(24 cm), se da la cuptor 40 min.Se scoate si se lasa la racit pe gratar .

Crema:

Smantana se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate spuma si se incorporeaza in smantana.

Se imparte in doua , in una punem nesquik , iar in cealalta fructe goji.

Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj si se pune in creme.

Siropul:

Apa , zaharul si ness-ul se amesteca la un loc.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza.

ASAMBLARE:

Se pune blatul in forma in care l-am copt , se insiropeaza, se pune prima crema cu nesquik, apoi cea cu fructe goji si se da la frigider 50 -60 min.

Se scoate si se glazureaza .

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

Smantana poate fi inlocuita cu crema de branza sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort degrade" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca