Tort de primavara

de cccris in Torturi, 22 Mar 2010 | 5611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua,
  • 120 gr zahar,
  • 120 gr faina.    
  • Ingrediente crema de ciocolata:
  •  1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 1/2 pahar lapte sau apa
  • esenta rom
  • 200gr frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2-3 tringhiuri Toblerone
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de primavara:

Blat: se bat ouale cu zaharul pina aprox 20 min, pina isi dubleaza volumul si se incorporeaza usor si treptat faina. se pune la copt in vas tapetat cu faina pina se rumeneste, la 170 grade.

Se pune gelatina la inmuiat.

 Amestecam zaharul cu faina si cacao. Se pun pe foc mai mic si se adauga treptat laptele amestecind mereu pina devine ca o ciulama mai groasa. Se ia de pe foc.

Incorporam esenta de rom si ciocolata pina la topirea acesteia.

O lasam la racit pina mai e foarte putin calda, dar o batem cu telul din cind in cind.

Dizolvam gelatina conform instructiunilor de pe pachet.

Batem frisca cu zaharul pudra si o adaugam la crema de ciocolata.

Punem si gelatina si amestecam pina la incorporarea acesteia.

 

Blatul l-am taiat in 2 foi, am decupat un cerculet mai intr-o parte din ambele foi si l-am pus deoparte.

Am pus primul blat in forma, dar inelul nu l-am strins ca sa se acopere marginile foii cu crema de ciocolata.

Am turnat  jumatate din crema, am pus al doilea blat, am umplut gaura de la decupare, am adaugat cerculetele ca un munte peste gaura acoperita si am invelit totul cu restul de crema. Se poate face si normal, fara denivelari.

Am lasat tortul la frigider citeva ore, am desprins crema de pe inelul formei de tort cu un cutit cu lama lunga si arata ca in poza de mai jos.

Am pus florile din pasta de zahar direct peste crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

ULTIMELE COMENTARII

bojo

I'm from Canberra, and a colleague recently told me about <a href="https://galacticwins-online.com">Galactic Wins</a>. I decided to try blackjack and was pleasantly surprised by how realistic the game was. The interface is easy to understand, the online atmosphere is exciting, and the limits allow you to choose a comfortable option. I especially liked that you can play at home and still feel the thrill of a real casino. Now it's my favorite online entertainment for the evenings.

Cozonac cu nuca si cacao

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de nuci si dulce de leche - reteta cu nr 800