Tort de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 8 Apr 2012 | 6551 vizualizari

 

Astazi de Florii este si ziua de nume a mamei prietenului meu ...si cum ea posteste, m-am gandit sa-i fac un tortulet de post :D dedic acest tortulet tuturor celor care isi sarbatoresc astazi ziua de nume :-*.

 

INGREDIENTE

  • Pt blaturile de biscuiti:
  • 500 gr biscuiti populari
  • 180 gr margarina Unirea (la pachet)
  • Pt insiropat:
  • jum pahar de apa
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • Pt crema:
  • 1 L lapte de soia
  • 80 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon+ 1 lingura faina (pt a se lega mai bine)
  • esenta de rom
  • Pt glazura:
  • 20 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 1 lingura margarina Unirea (la pachet)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita esenta rom
  • Pt.ornamente:
  • trandafirasi de ciocolata (reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/ciocolata-elastica-de-post-pt-decoratiuni-31766.html )

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

In primul rand zdrobim 300 gr biscuiti si punem deoparte intr-un castronel 2 maini din biscuitii sfarmati. 

Restul din 300 gr biscuiti ii amestecam cu 180 gr margarina topita si punem compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, apasand bine cu o lingura biscuitii pe fundul tavii. (asta este primul blat)

Al2lea blat, cel din restul de 200 gr biscuiti, va fi compus din 2 straturi de biscuiti nesfarmati( ca in imagini) care vor fi insiropati in siropul de mai jos. 

Sirop: 

Intr-un castronel punem apa, zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine pana se topeste zaharul.

Crema:

Punem 750 ml lapte la fiert impreuna cu 6 linguri de zahar, iar restul de lapte rece il vom amesteca cu cele 2 linguri de zahar ramase.

Intr-un bol punem amidonul, faina si cacao si amestecam bine, peste care adaugam treptat restul de lapte rece amestecand bine.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia obtinuta mai sus putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa, apoi punem si cele 80 de grame de ciocolata si esenta de rom si amestecam bine.

Glazura:

Topim 20 gr de ciocolata peste care adaugam margarina si restul ingredientelor amestecand bine.

Asamblare:

Primul blat este deja pus (cel din biscuitii sfarmati)..peste el punem un strat de crema, peste crema punem 2 straturi de biscuiti normali (nesfarmati) pe care ii vom inmuia rapid in siropul pregatit, peste acest strat de biscuiti mai punem inca un strat de crema, peste crema punem glazura, iar peste glazura eu am pus 2 maini de biscuiti sfarmati iar apoi trandafirasii de ciocolata.

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cocos(de post)