Tort de nuci si alune

de alexandra_petruta90 in Torturi, 16 Feb 2013 | 4663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g nuci
  • 150g alune
  • 4 oua (albusuri si galbenusuri separate)
  • 40g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • 280g frisca
  • esenta de vanilie
  • 75g cca. nuci si alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci si alune:

Se incalzeste cuptorul la 160°. Se unge cu unt sau ulei, o forma pt tort, de 22 cm diametru; si se tapeteaza cu hartie de cuptor. Se macina nucile si alunele cat mai marunt. Se amesteca galbenusurile cu zahar pana devine o crema densa si cremoasa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga, in ploaie, peste galbenusuri.

Cu o lingura, se adauga, cat mai delicat, nucile, alunele si praful de copt. Se varsa compozitia in forma si se da la cuptor pt 35-40 minute. Se lasa la racit pe un gratar. Se prepara frisca, in care se adauga si esenta de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie, orizontal, in doua. Se adauga jumatate din frisca, iar cu cealalta jumatate se acopera tortul. Pe partile laterale se presara nuca si alune tocate marunt. Deasupra se poate decora cu cafea macinata, proaspata, sau ciocolata... Se lasa la frigider 30 minute inainte de servire! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]