Tort de mere cu frisca

de elena1988 in Dulciuri, 5 Mar 2011 | 7239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 mere mari
  • 7 oua
  • 200 gr de zahar
  • praf de copt
  • faina
  • zahar si apa pentru a unge tava
  • coaja de lamaie si portocala
  • smantana dulce pentru frisca si zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu frisca:

Am inceput sa fac niste zahar ars si am uns tava cu zaharul facut, am curatat merele si le-am pus in tava, apoi am dat tava la cuptor pentru 15-20 de minute ca sa se inmoaie.

Am facut aluatul de chec: galbenusurile frecate spuma cu zaharul, apoi am pus putina faina si am amestecat bine, apoi albusurile batute spuma.

Amestecam de sus in jos, apoi punem praful de copt, coaja de lamaie si portocala, faina cat mai trebuie, (eu pun din ochi, nu am masurat) Scoatem tava cu mere din cuptor, turnam compozitia peste mere si dam la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea, lasam la racit si ornam cu frisca( batem smantana tare ,punem zahar pudra ca sa iasa cat de dulce vrem)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra