Tort de mere caramelizate

de cristeena20 in Prajituri, 27 Aug 2012 | 17368 vizualizari

 

E o prajitura usoara si ff buna, cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 mere mai mici
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • zahar pentru caramelizat (1 cana)
  • nuci sau stafine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere caramelizate:

-Se curata merele si se scobeste interiorul

- zaharul se caramelizeaza si se pregateste o forma de prajitura rotunda (eu am folosit forma cu mijlocul scobit)- se tapeteaza cu caramelul si se pun merele unul langa atul . Merele se umplu la mijloc cu nuci sau stafide inmuiate in vin de porto, dupa preferinta (eu am pus smochine uscate..are un gust ff bun pt cine ii place).

- se pregateste urmatorul blat: -se freaca gaçbenusurile cu zaharul pana devine spumos; albusurile se bat bine  si se incorporeaza la galbenusurile, amestecand cu o spatula de sus in jos. La final adaugam faina treptat. Aceasta compozitie se toarna peste mere in forma d eprajitura. Se da la cuptorul preincalzit pana se coace. Dupa ce s-a racit putin se rastoarna pe un platou astfel incat sa fie cu merele la suprafata.

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de inghetata. sua cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

30.07.2013, 22:01

Soacra mea prepara tortul asta. Un deliciu!

MariaO 1

30.07.2013, 23:44

si eu prepar tortul asta dar inainte sa pun blatul pun merele la cuptor cu citeva linguri de margarina si zahar pentru 20 min apoi tornn blatul si continui coacerea .

cristeena20 1

31.07.2013, 12:03

Ce idee super..nu m-am gandit la asta dar voi incerca. BAnuiesc ca merele sunt mai moi..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu dovleac