Tort de mere

de AndreeaMaria in Torturi, 19 Iun 2012 | 9906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 300 g de zahar pudra
  • 8 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 350 g de faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 150 ml de lapte
  • 1 pliculet zanar vanilat
  • esenta de vanilie/rom
  • Pentru sirop:
  • 400 ml de apa
  • 5 linguri de zahar
  • +
  • 1 kg de mere
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pregatesti aluatul asa:

Ouale intregi se bat bine, adaugi zaharul pudra cate putin si zaharul vanilat,apoi treptat pui cele 8 linguri de ulei. 

Adaugi faina bine amestecata cu praful de copt si alternativ, laptele.

Separat, pui intr-un vas sa se topeasca 200 g de zahar. Cand este gata, il torni in tava.

Cureti merele de coaja,le asezi in tava, presari putin miez de nuca,apoi adaugi aluatul.

Lasi la cuptor ~45 de minute. ( depinde de cuptor)

Dupa ce s-a facut, pui 400 ml de apa la fiert si adaugi 5 linguri de zahar; dupa ce fierbe siropul il adaugi pe tort cu lingura.

Se lasa tortul la racit,se baga in frigider cel putin 3 ore apoi se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars