Intr-un vas mixam ouale cu sarea timp de cateva minute, dupa care adaugam esenta de rom.
Faina o amestecam cu praful de copt si cele 2 lingurite de cacao.
Incepem sa turnam faina in ploaie si apa minerala cate putin, alternandu-le pana terminam si apa si faina. In tot acest timp continuam sa mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana se incorporeaza tot.
Punem o tigaie pe foc si o ungem cu ulei pe toata suprafata, adaugam un polonic din compozitia obtinuta si rumenim bine pe ambele parti.
Cand toate foile de clatite sunt gata, le lasam deoparte si ne ocupam de crema.
Crema:
Se prepara conform instructiunilor de pe plic.(eu am pus mai putin lapte)
Se pune laptele pe foc, iar intr-un vas separat amestecam continutul celor 2 plicuri de budinca cu 10 linguri de lapte, zaharul si esenta de vanilie.
Cand laptele este aproape de punctul de fierbere il dam deoparte de pe foc, adaugam compozitia obtinuta si amestecam incontinuu cu o lingura de lemn pana ce crema se ingroasa.
Lasam crema putin la racit.
Tapetam un vas cu folie alimentara (sau o tava daca aveti cu diametrul cat clatitele) si incepem sa asamblam tortul.
Punem o clatita, adaugam un strat de crema si continuam asa pana terminam crema...iar la urma trebuie sa terminam cu o clatita.
La sfarsit ornam cu ciocolata topita si cirese.
Pofta buna!