De ziua mea am facut un tort clasic care place la toata lumea..Ciocolata si frisca :)
Blatul
Separam albusuri de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul.Adaugam apa si uleiul.Faina o amestecam cu cacao si praf de copt.
Adaugam la galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza bine.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Adaugam la galbenusuri si amestecam de sus in jos cu o paleta.
Luam o forma de tort cu pereti detasabili.O tapetam cu unt si faina.
Turnam compozitia in forma si o bagam la cuptor la 200° ,30 minute.Facem testul scobitorii.
Intre timp facem crema.
400 ml Frisca lichida se bate bine cu zaharul pudra pana devine tare.
200 frisca lichida o punem la topit cu ciocolata.
O sa ne iasa doua creme.una alba si una neagra.
Scoatem blatul,lasam la racit,il taiem in doua.
Facem siropul.
Punem la fiert apa cu zaharul si esenta.
Udam jumatatile de blat.
Asamblarea
Pe o jumatate de blat punem frisca (alba) un strat mai gros.Bagam la frigider cam 1/2 ora.Scoatem din frigider si adaugam crema cu ciocolata. Cotinuam cu frisca de data asta facand un cerc cu mijlocul gol pe care il umplem cu crema de ciocolata.
Asezam cealalta jumatate.
Decoram tortul cu frisca si ciocolata topita.Se pune la frigider pana in momentul servirii..
Foarte foarte bun tortul <3
1
se poate folosi intaritor de frisca