Tort de ciocolata (Jofre)

de patrick_2010 in Torturi, 3 Mar 2013 | 5668 vizualizari

 

fffffffffffffffffff deliciossssssssssss:)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 10 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 10 liguri de faina
  • pentru crema:
  • 400 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 100 ml apa fierbinte
  • 9 galbenusuri (ramase)
  • o margarina Rama sau Delma cub
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata (Jofre):

Blat:

Cele 10 albusuri se bat spuma tare. Pe rand se adauga cel 16 linguri de zahar. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga 1 galbenus, apoi praful de copt, cele 2 linguri de cacao si cele 10 linguri de faina. Se da la copt in cuptorul incalzit, intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina.

Crema:

400 gr zahar + 100 grame cacao + 100 ml apa fierbinte, se pun la fiert la foc mic. Cand zaharul este topit se ia de pe foc si se mai amesteca pentru a se raci mai repede. Dupa cca 10 minute adaugam pe rand cele 9 galbenusuri amestecand foarte bine. Se pune la racit. Dupa ce este rece crema se amesteca cu margarina.

Blatul dupa ce este copt se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie in 2 sau 3 depinde de cat de mare este tava. Se insiropeaza cu o cana de apa minerala + esenta de rom.

 

TIPS-URI

1

eu am ornat tortul cu nuca macinata

2

pentru cine doreste, peste crema se pot pune felii de nuca prajite sau alune nesarate maruntite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata (Jofre)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort " Merci"