Tort de ciocolata cu visine

de diana_k in Torturi, 30 Apr 2013 | 10179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri lapte,
  • 6 linguri ulei,
  • 9 linguri faina,
  • 10 g praf de copt,
  • 3 linguri cacao
  • Crema de ciocolata: 
  • 600 ml frisca lichida,
  • 300 g ciocolata,
  • 100 g cacao,
  • 3 linguri mari Finetti,
  • 1 cana visine din compot.
  • Insiropat:
  • siropul de la compot se dilueaza cu apa si se indulceste dupa gust pana obtinem aproximativ 400 ml lichid,
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaoua si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura. Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35 minute. Rece se taie in trei felii.

Crema:

Ciocolata se taie marunt. 100ml frisca se incalzeste pana in punctul de fierbere apoi se ia de pe foc si se adauga ciocolata, se amesteca bine pana se topeste. Restul de frisca se mixeaza bine. Putina frisca se opreste pentru decor, restul se incorporeaza cu ciocolata, cacaoa cernuta si Finetti

Asamblat si ornat:

In tava cu inel detasabil se monteaza tortul incepand cu cea mai dreapta si frumoasa foaie de blat care se insiropeaza, se pune crema si se preasara visine, apoi asezam blatul mai uratel pe care il insiropam, punem crema si visine, deasupra punem ultimul blat, il insiropam si pe el si dam tortul la rece cateva ore sau chiar pana a doua zi. Se rastoarna tortul pe un platou, astfel blatul aratos din partea de jos va deveni partea de sus a tortului. Se indeparteaza inelul detasabil si se poate orna tortul dupa imaginatie si gust. Eu am facut acest model de trandafiri, de care m-am indragostit si floricele din ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata