Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello

de laylalala in Torturi, 10 Ian 2011 | 7511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu cacao
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 50 gr unt topit
  • 50 ml Bacardi with Rum&Lime
  • 100 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cocos
  • Pentru blatul cu vanilie
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 50 gr unt topit
  • 50 ml Bacardi with Rum&Lime
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cocos
  • Pentru crema
  • 550 gr crema de branza
  • 200 gr zahar pudra
  • 20 gr cacao pudra
  • 400 gr Nutella
  • 12 bomboane Raffaello, injumatatite
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello:

Incinge cuptorul la 180˚. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina doua tavi rotunzi  de aprox. 20 cm diametru.

Pentru blatul cu cacao, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de Bacardi. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Imparte aluatul in cele doua tavi si presara fiecare cu  1 lingura cocos. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Pentru blatul cu vanilie, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de Bacardi. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Imparte aluatul in cele doua tavi si presara fiecare cu  lingura cocos. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Pentru crema bate crema de branza cu zaharul apoi adauga Nutella si cacoa si amesteca pana la omogenizare.

Dupa ce blaturile s-au racit, aseaza un blat cu cacao pe farfuria de servire. Unge cu 2-3 linguri pline crema si aseaza pe margini 12 jumatati de Raffaello.Mai adauga 2-3 linguri pline de crema.Aseaza un blat cu vanilie si unge-l cu 1-2 linguri pline de crema apoi acopera-l cu unul cu cacao. Unge acest blat cu 2-3 pline linguri crema si aseaza pe margini inca 12 jumatati de Raffaello. Mai adauga 2-3 linguri pline de crema si acopera cu ultimul blat de vanilie. Imbraca intreg tortul in crema ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de smantana