Tort de ciocolata

de Maria68 in Dulciuri, 26 Iul 2012 | 5845 vizualizari

 

Bine v-am regasit!!!!!
Dupa o scurta pauza, am dorit sa va incant cu un desert dulce!
Dar rasfoind peste pozele facute am dat si peste acest tort , pe care din lipsa de timp( nu stiu cine nu se plange de lipsa de timp?! ) nu am ajuns sa-l postez.
Insa....mai bine mai tarziu decat niciodata.....!!!!!
Este o reteta foarte veche, preluata dintr-o carte care dateaza dinainte de revolutie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 70 g cacao
  • 250 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20-30 minute pe marginea aragazului, insa eu  l-am asezat deasupra altei cratite (bain-marie), dar la foc foarte, foarte mic  si il luam din cand in cand de pe foc. Se adauga faina amestecata cu cacao (care au fost in prealabil cernute prin sita), apoi albusurile spuma se incorporeaza usor.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si presarata cu faina. La acest blat nu se foloseste nici praf de copt, nici amoniac. Se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute.

Pentru pregatirea cremei se freaca untul spuma, apoi se continua cu zaharul, dupa care se adauga cacaoa.

Blatul se taie in doua, se aseaza intre ele un strat de crema, iar cu restul se imbraca tortul in intregime.

Se decoreaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]