Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două.
Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic.
Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare.
Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul.
Adăugăm iaurtul la crema de brânza, 5 linguri de zahăr pudră și gelatina topită.
Așezăm pișcoturile într-o tavă de tort cu margine detașabilă și le stropim cu esența de rom omogenizată în 5 linguri de apă.
Fixăm jumătățile de căpșune pe marginea tăvii cu miezul spre exterior.
Turnăm crema de brânză în interior și ușor nivelăm totul fără a mișca poziția căpșunilor de pe margine.
Deasupra așezăm celelalte căpșuni tăiate în două cu miezul spre exterior.
Pregătim jelelul roșu conform instrucțiunilor de pe plic și-l turnăm peste căpșuni.
Lăsăm tortul la rece pentru 12-24 de ore.