Tort de branza, la rece

de amalia01 in Torturi, 3 Sep 2013 | 5726 vizualizari

 

O idee buna pentru atunci cand vrei ceva bun si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii branzica cu smantana"ceva fin"
  • 200 gr zahar praf
  • 100 gr unt
  • 300 gr biscuiti
  • 1 pachet praf de gelatina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 ml suc de capsuni
  • 300 g capsuni (eu am folosit din cele congelate)
  • catev felii de ananas din compot
  • 200 ml frisca vegetala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de branza, la rece:

Branza se freaca zaharul si untul.

Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 10 minute, apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la aproximativ 60 grade si apoi se lasa sa raceasca treptat.

Se adauga la compozitia de branza gelatina racita si se amesteca bine

Se adauga frisca batuta si se omogenizeaza cu mixerul

Se amesteca  zeama de lamaie cu sucul de capsuni si  se stropesc biscuitii

Restul de capsuni si ananasul se taie marunt si se amesteca in crema de branza: lasi cateva capsuni si felii de ananas pentru ornat

Tapetam cu folie de aluminiu o forma de tort cu peretii detasabili

Asezam un strat de biscuiti, apoi unul de crema, pana la epuizarea ingredientelor, avand grija sa incheiem cu crema

Ornezi si dai la rece 30 min

Cand il servesti,detasezi peretii si ...gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza, la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza